Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Καποιες σκεψεις για τον 5ο Β/Ν σταθμό Αιγάλεω.

Το Άλσος Μπαρουτάδικο και τα "νεροφαγώματα".
Ο ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ

Ο Σύλλογος "φίλοι του Πυριτιδοποιείου"  θέλει να διευκρινήσει κάποια πράγματα σχετικά με το θέμα του 5ου Β/Ν σταθμού Αιγάλεω:

-Η θέση του παραμένει ότι προτιμά τη δημιουργία του σταθμού εκτός του ιστού του Μπαρουτάδικου αν είναι δυνατόν στον πλησιέστερο χώρο προς αυτό .

-Ο κύριος λόγος της θέσης αυτής είναι ότι η επιβάρυνση του Άλσους όλα αυτά τα χρόνια είναι τεράστια και δεν πρέπει να μπεί άλλο μπετό μέσα στο χώρο.
Ο Β/Ν σταθμός μπορεί να αφορά συγκεκριμένη περιοχή που έχει το (σοβαρό) πρόβλημα στη φύλαξη των νηπίων, η μείωση του ελεύθερου χώρου του Άλσους αφορά όμως όλους τους αιγαλεώτες (και όχι μόνο).


-Δεν συμφωνούμε με τα επεισόδια και τις αντεγκλήσεις, ούτε με τις απειλές περί "Κερατέας" απο κατοίκους που διαφωνούν με την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω. Θεωρούμε προσβλητικό για το νέο Δήμαρχο τη φημολογούμενη -και αναπόδεικτη φυσικά- κατηγορία περί "ανθρώπου των εργολάβων" που υπονοεί ευθέως χρηματισμό.

-Καλούμε τις δύο πλευρές να βρούν μια φόρμουλα με διάλογο και να γίνει αποδεκτή η όποια λύση με κριτήριο τη γνώμη της πλειοψηφίας των κατοίκων. Δεν είναι δυνατόν μιά κοινωνία με τα τόσα χρονίζοντα προβλήματα να ασχολείται επ άπειρον  και το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό όπως νόμισαν ορισμένοι, αποδείχτηκε και απο τα τελευταία -λυπηρά- γεγονότα. 


-Το ΔΣ του συλλόγου προκηρύσσει εκλογές όπου στην απολογιστική συνέλευση θα μπεί και το θέμα του σταθμού που θα δεσμεύσει τη νέα διοίκηση πλέον να υλοποιήσει τις όποιες θέσεις αποφασιστούν στη συνέλευση με βάση τα όποια νέα δεδομένα.

για το ΔΣ

13 σχόλια:

  1. Η ανωτέρω ανακοίνωση εκφράζει πλήρως τις θέσεις των "ΦτΠ", που μοναδική τους μέριμνα (αλλά και κίνητρο) αποτελεί (στο συγκεκριμένο ζήτημα) η προστασία του πρασίνου (όσου έχει απομείνει...) στο άλσος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστή η θέση σας αλλά δυστυχώς δεν πιστεύω ότι θα εισακουστείτε.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου οι άλλη πλευρά είναι "χουλιγκάνοι". Οπότε, θα αντιμετωπιστούν καταλλήλως.

    Οι τεκμηριωμένες διαμαρτυρίες αιγαλεωτών που κρατούν εδώ και 3.5 χρόνια (και διαχρονικά αγνοούνται), να ονομάζονται "χουλιγκανισμοί", δεν το είχαμε δεί ούτε από δημοτικές αρχές που το σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να χαρακτηρτιστούν ως "διαφορετικές" και με διάθεση για διάλογο.

    Δυνητικά είστε και εσείς χουλιγκάνοι... Λυπηρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά και εφόσον ενδιαφέρεσθε αγαπητέ, τους έχω απαντήσει κατάλληλα στο ίδιο το ιστολόγιο της "Ανάπλασης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά και είδα και επικροτώ το το πνεύμα της απάντησης σας, άλλωστε όσοι κυκλοφορούμε στην πόλη μας κ. Νίκο, σας ξέρουμε. Ακριβώς αυτό το γεγονός είναι που με θλίβει, το ότι άνθρωποι σαν και εσάς (εγώ εντάξει, είμαι κοντά 25 και φοράω μαύρο μπουφαν, εν δυνάμει τρομακτικό) χαρακτηρίζονται συλλήβδην "χουλιγκάνοι".

    Και πέρα από τους χαρακτηρισμούς, το θέμα είναι ότι με ευθύνη της νεας δημ. αρχης, θα οδηγηθούμε σε περαιτέρω κλιμάκωση, μιας και ετοιμάζεται νέα "εφόρμηση" των θιασωτών του θέσφατου της μπουλντόζας. Και όλα αυτά, στην πλάτη του άλσους και της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι να επικρατήσει η λογική, γιατί "εμφύλιο" δεν σηκώνει η πόλη, φίλε μου. Όσο για το μαύρο μπουφάν, κι εγώ κάποτε με τζιν μπουφάν κυκλοφορούσα και όρθιος στη "Θύρα 12" φώναζα για το "Σίτι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ξέρω! :-) Και ακριβώς αυτήν την παράδοση θέλουμε να υπερασπιστούμε κ. Νίκο, γιατί αν συνεχίσουν τις ίδιες πρακτικές οι δημοτικοί αρχόντοι, η λέξη "αιγαλιώτης" θα καταλήξει βρισιά. Υποσκάπτουν την πόλη μας.

    Το θέμα είναι πως μπορεί να πρυτανεύσει η λογική όταν (ας μη μιλήσουμε για τους χαρακτηρισμούς περί "χουλιγκάνων") η μπουλντόζα είναι με αναμένη την μηχανή, και οι αρχόντοι αποφασισμένοι να κάνουν το δικό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή η νέα δημοτική αρχή έχει μπροστά της μια ολόκληρη 5ετία να αποδείξει ότι πραγματικά νοιάζεται για την πόλη (που όχι μόνο το ελπίζω σαν άνθρωπος που πονάει τον τόπο του, αλλά και το εύχομαι), γιαυτό ακριβώς λέω ότι ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΛΑ... Το μέλλον θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ούτε συνεχίζουν καλά...

    https://www.facebook.com/events/687030581404780/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο σύλλογος “Φίλοι του Πυριτιδοποιείου” δημοσίευσε μια ανακοίνωση με τίτλο: “Καποιες σκεψεις για τον 5ο Β/Ν σταθμό Αιγάλεω” όπου προσπαθεί να τηρήσει μια στάση “ίσων αποστάσεων”. Στο βαθμό που τοποθετούμε τους εαυτούς μας αποφασισμένα στην μία πλευρά, οφείλουμε μια απάντηση:

    https://sinialo.espiv.net/?p=16366

    Κατάληψη Σινιάλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα απαντήσουμε μετά την Τετάρτη-λίγη υπομονή. Δεν μας ενοχλεί η κριτική.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  11. Προς τους καταγγέλοντες τη θέση του συλλόγου.
    Η άποψή μας είναι ότι είναι επιβαρυντικό για το περιβάλλον να γίνει ο Β/Ν σταθμός μέσα στο άλσος. Προτιμούμε λοιπόν να γίνει εκτός. Για μας το εργαλείο για τη λύση του προβλήματος είναι η συμμετοχή του κόσμου στα τεκταινόμενα. Να ενδιαφερθεί και να συμμετάσχει ώστε να επιλέξει. Υποχρέωσή τους. Το πώς δεν το γνωρίζουμε.
    Για να ξεκαθαρίσει τελικά ποιανού τα συμφέροντα εκπροσωπεί κάθε πλευρά όπως αλληλοκαταγγέλονται.
    Ούτε να χυθεί αίμα συμφωνούμε, ούτε ότι όποιος διαφωνεί είναι χουλιγκάνος και δεν προσφέρει τίποτα, ούτε ότι ο νέος δήμαρχος και η διοίκηση είναι άνθρωποι των εργολάβων.
    Αυτά τα ξέρουμε όλοι πολύ καλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή